Kazma kürek

* Bir müsabakada kazanmak kadar kaybetmeninde olduğunu bilmek gerekir. Bu bizim Fenerbahçe'ye ne ilk kaybedişimiz ne de son olacak, keza Fenerbahçe içinde geçerli.

* Erman Toroğlu demiş ki:"Türkiye'de hakemler namusludur ama korkaktır." İyi günde herkes namusludur, dosttur, mükemmeldir, bulunmaz hint kumaşıdır. Mesele kötü günde, zora gelindiğinde insanın karakterinin ne olduğudur. Zaten o günlerde ortaya çıkmaz mı insanın ne mal olduğu? Hakemin görevi nedir? Elin geldiğince hak dağıtmak değil midir? Böyle hak mı dağıtılır? Birbirinin benzeri pozisyolarda yapılan muammeleye bakarmısınız?
Alın size örnekler;
Sivok'un yaptığı arkadan çekme sarı karttır, doğrudur. Ya Guiza'nın yaptığı nedir?
Bobo'nun Emre'yi arkadan çekmesi sarı kart, tamam o da doğrudur. Emre'nin Toraman'a attığı tekme nedir?
Ernst'in dirseği kırmızı kart, hadi doğrudur. Bilica'nın Toraman'ı saçından çekmesi nedir?
Mehmet Topuz'un Bobo'nun ayağına taban girmesi nedir?
Lugano'nun eliyle oynaması nedir?

Bunlar mıdır hak dağıtmak, namuslu, şerefli, dürüst olmak? Sizin bu kavramlardan zerre haberiniz yok anladığım kadarıyla.

* Balon yapmışlar büyük düşünürler, zeka küpleri. Üzerine dalmaçyalı resmi koymuşlar. Öyle beyinlerden böyle şeyler beklemek normal olsa gerek.

* Böyük başkan aziz efendi penaltı diye ayağa kalkan E.Soğancıoğlu'nun azarlamış. Yakışmış karakterine, kendine benzettiği camiasına.

* Bilica bilica bilica... Memleketini mi özledi de toprağı kazmaya çalıştı yoksa bizim camiamızın karakteri yerin dibinde midir demek istedi anlayamadım. Bu senenin fairplay ödülünü Uefa Bilica'ya versin, Fenerbahçe camiası da büstünü diksin.

* Bir zamanlar Galatasaray vardı yöneticisinden oyuncusuna kadar çirkef, rezil. Artık onları da aştılar şu sarışın tek yumurta ikizleri.

* 80-90'lar da genç olan, kendini Fenerbahçe'ye adayanlar ve onları yetiştirdikleri bu yaşananlardan muhakkak ki utanç duyuyordur. Zaten kaç kişi kaldılar? Geriye kalanlar ise aziz'in kopyası. Al birini vur ötekine.

* Bizim tribünlerden bir delikanlının erkekliği tutmuş olacak ki çıkarmış malı salmış ortalığa. Aferin oğlum ne güzel gösterdin. Tatmin oldun mu hayvan, it, şerefsiz. Karaktersiz herif.
Ulan o namussuzlar ormanları yaktı sizin gibi hayvanlar da şehre indi be!

* Üründül Bilica'nın pozisyonuna kılıf bulmak için bir taraflarını yırtıyor, yırt üründül yırt belki bulursun. Şu bloglarda sizi donunda sallayacak onlarca insan var ya offfff offff...

* MD'nin bu maçta olduğu gibi CSKA maçında da sahaya çıktığı aynı düşünceyi eleştirmiş, adam adama oynama mantığının 90'larda kaldığını söylemiştim. Benim bu fikrime karşı "efendim Fenerbahçe'yi böyle yendik" savları atan arkadaşlar bozuk saatin günde iki defa doğruyu gösterir mantığıyla savunup durmuşlardı. Buyurun buradan yakın.

Hiç yorum yok: