Bırakın Yaşasınlar - J.Mario Simmel

Charles Duhamel Paris'in en ünlü avukatlarından biri olmasına rağmen artık yaşadığı hayattan zevk almamakta ve tiksinmektedir. Ama herşeyi bırakıp gitmeyede cesareti yoktur. Karısı ile büyük bir aşk yaşayarak evlenmiş olmasına rağmen 8 yıl sonra bu aşk bitince hayatı ızdıraba dönüşmüştür.
Bir gün Viyana'da ki dostundan gelen telefonla hayatı değişir. Telefon konuşmasının bitiminden hemen sonra Viyana'ya uçar. Charles Duhamel'in hayatı artık farklı bir yöne doğru yol almaya başlayacaktır. Uçak inmeye yakın teröristler tarafından yerleştirilen bombanın patlamasıyla alev topuna dönüşür. Charles bu patlamada emniyet kemerini takmaması sayesinde ufak tefek yaralarla kurtulur. Bu kazadan canlı olarak kurtulan tek kişi kendisi olmasına rağmen bunu kimse bilmemektedir.
Bu onun ve başka hayatlar için yeni bir sayfadır.

Kitapın önsözünde gerçek bir olaydan söz edilidiği ve insanların isimleri değiştirilerek anlatıldığı yazılmaktadır. Bu gerçek hayat hikayesin de aşk, polisiye, zeka gibi kavramları fazlası ile bulunmasının yanında hüzünlü bir sona sahip olmasıda insanı fazlası ile etkiliyor.

Gerçekten çok güzel ve okunması gereken bir kitap.

Hiç yorum yok: