Cehennem Vadisi - Ali Erkan Kavaklı




2000 yılının sonlarında Diyarbakır'da yaşanan olaylar üzerine istihbarat tarafından müfettiş Sefa Bey görevlendirilir. Diyarbakır hareket eden Sefa Bey olayları inceleyecek , sorumluları tespit edip , rapor hazırlayacaktır. Bu yeni görevinde yine bir istihbaratçı ve eski dostu olan Hüseyin ile karşılaşacak, Emniyet Müdür Gaffar Okan ile birlikte çalışma yapacaktır.
Kısa süre sonra Hüseyin ile birlikte Sefa Bey'e bombalı saldırıda bulunulur. Bu saldırıda Hüseyin yaralı olarak hastaneye kaldırılır. Sefa Bey ise ufak tefek çizikler ile kurtulur. Olayları inceleyip derinlere inildikçe CIA, MOSSAD, JITEM,PKK gibi örgütlerin , oluşumların içinde olduğunu anlayacaktır.
Gaffar Bey ölümle tehdit edilmeye başlamış olmasına rağmen herşeyi göze alıp olayları üstüne ısrarcı bir şekilde gitmektedir. Bu ısrarcılığın sonunda Gaffar Bey suikast sonucu öldürülür. Sefa Bey kaçırılır.

deepnote : Diyarbakır , Ankara , amerika , Irak içerisinde yaşanan olayları anlatmaya çalışan bir roman. Bu kadar sağlam bir konuya ship olmasına rağmen anlatımlarında bazen basite kaçıp anlamsızlaştırılıp , sürükleyiciliği öldürülmüş. Bunun yanısıra pek fazla bir dialogların olmadığı yerlerde bügünkü hükümeti övücü sözlerle sayfalar doldurulmuş ,kendi siyasi görüşünüde bir nevi yansıtmış. Bu kadar sağlam bir konuya sahip olan kitabın çok daha iyi kurgulanarak yansıtılması gerekirdi.

Hiç yorum yok: