Çıkarlar(ımız)





Yaklaşık 5 yıl önce Petrol Ofisi'ni satınalan Doğan grubu borçlarını düzenli ödeyememesinden dolayı özelleştirme yasasına ters düştüğü için POAŞ'ı geri verme ile başbaşa kalmıştı ki bu esnada hükümet imdadına yetişmiş ve borçların ötelenmesini sağlamıştı. Hatta o zamanlarda Koç grubundan yapılan açıklamada böyle bir ötelemenin olacağını bilmeleri halinde kendilerinde bu ihaleye gireceklerini söylemişlerdi. Bu söylemin ardından hükümet ile koç arasında soğuk rüzgarlar esmişti. O zamandan bu zamana kadar doğan grubuna yapılan bu kıyağa karşı onlarda ellerinden gelenin en iyisini yerine getirdiler. Tek bir muhalefet yazısı çıkarmadılar. Aksine pof pofladılar , pembe tablolar çizdiler. Bu yoruma Emin Çölaşan haricinde desek doğru olur ki o da belli bir süre sonra yolcu edildi ve yaşadıklarını kitap yaptı.
Birkaç gündür başbakan ile aydın doğan arasında sert çatışmalar yaşanıyor. Bunun sebei olarakta doğan grubunun bundan 1 yıl önce aldığı Hilton'un imarının büyütmek istemesi. Bu nedemek oluyor? Hemen açıklayalım milyarlarca dolar rant. Hükümet bugün itibarı ile doğrusunu yapıyor. Peki bugüne kadar bu holdingin hiçmi açığı yoktu. İşte burada menfaat ilişkileri ortaya çıkıyor. Doğan grubu yaptıklarının karşılığını istiyor gibi bir görünüm sergiliyor. Gözüken o ki öküz öldü şuanlık ortaklık bitti. Tabi daha ilerisinde yeni bir öküz bulunurmu bulunur.
Bir notu daha eklemeden geçmeyelim. MEşhur çalık grubu. Hani 25 yaşında genelmüdür olan başbakanın damadının holdingi , atv sabah grubunun peşkeş çekildiği holding. Belkide artık böyle bir medya kuruluşunun elinde olmasından dolayı artık doğan'a artık eskisi gibi ihtiyacı olmadığını düşünmeleride geçiyor olabilir.

Hiç yorum yok: