Olurmu ?




...mahallemde tarihi eser denilebilecek bir binaydı. Zamanında Fransız Lisesi olarak kullanılmış , belli bir zaman tütün deposu , benim çocukluk günlerimde ise yuvamdı. Güzel bir yerdi. Belki de değildi de güzel gösteren çocukluktu.

Hani bir söz vardır ya "doğuştan Beşiktaş''lı olmak". Ben doğuştan Beşiktaş''lı olmadım. Nasıl olabilirdim ? Bırakın futbolu , spor ile alakası olmayan bir aile de. Malum, memleketten İstanbul''a gelen her aile gibi düşmüş baba ekmek derdine. Anlamam ne Beşiktaş''tan ne de diğerlerinden. O dönemlerden aklımda kalan bir Kocaeli''dir. Bir de Sakarya. Aslında ne oturduğum şehir ile ne de memleketimle yakından uzaktan alakaları yoktur. İşte çocukluk bir yerden dolanmış dilimize.

Hani her çocuğun mahallesinde bir ahmet abi , cevdet abi , uğur abisi vardır ya bizim de vardı. Binanın arkasında ki komşumuzun oğlu Kemal Abi. Kendisi Beşiktaş''lıydı. Yan komşum Yavuz ile beraber bir gün sıkıştırdı biz bir köşeye , dedi ki;

“Siz hangi takımlısınız bakıyım”

“ıg mıg”.

- “Bundan sonra siz Beşiktaş''lısınız oldu mu? hımmmmm”

Kırılırmı Kemal abi.

“ Tamam oldu abi , biz Beşiktaş''lıyız.”

(Eyvallah abi sonuna kadar Beşiktaş''lıyız.)

O zaman bu zaman derken çok şeyler gördük. En önemlisi başkan gördük. Saygınlık gördük. Beşiktaş''lı olmanın farkını gördük. Bir zamanlar sorarlar dı :

“ Kim şampiyon olsun?”

Cevap netti:

“ Biz şampiyon olamazsak Beşiktaş olsun”

Halkın takımıydık bir zamanlar. Şimdi ise zengin iş adamlarının çocuklarının oyuncağı olduk. Mafya ile adı geçenlerin malzemesi olduk.Medyda ki soytarıların ağzına sakız olduk. Adamı en çok üzen ise yıllarca kafamda kurduğum Beşiktaş''lılığın yerle bir edilmesi oldu. Belki de yaşın ilerlemesinden kaynaklanan duygusallık. Belki de çağa ayak uyduramamak.Her ne olursa olsun, hepsine isyanım var.

Korkuyorum bu sene yaşanabilecek bir şampiyonluktan. Olsak ne olur ? Belki s.e tekrar imparator olur , y.d''de büyük başkan. Olur mu olur. Herşey kapanır gül gülistanlık olur. BElki dibe vurmak gerek , belki ligden düşmek. O zaman asalaklar , sülükler ve diğer canlılardan kurtulur , tekrar biz oluruz. Olurmuyuz?

Hiç yorum yok: