Transfer geyikleri

Sezon bitti ve yine yaz aylarında yapılan karalamalar forumları doldurmaya başladı. Bu yazılar içerisinde okunması gerekenlerin yanında çoğunluğu düşünmeden yazılan , beni deli eden ,dalga geçilmeyi hakeden yazılar fazlasıyla mevcut. Şimdi diyeceksiniz ki “arkadaş niye dalga geçiyorsun?” Niye dalga geçmiyim? Sen o yazıyı düşünmeden , araştırmadan yazarsan dalga geçilmeyi hak ediyorsundur demektir.

Forumlardan , kıyıdan köşeden alıntılar ile başlayalım.
Konu Bobo; gitmek istediğini açıklamasıyla -sezon içinde bu tür düşünceler kelimelere yine dökülmüştü- şöyle yorumlar çıktı , “Arkadaş çoğu maçta formasını bile ıslatmadı , pres bile yapmadı. Gitsin.”
Santrafor oynayan , kendini ispatlamış, kalitesinin farkında olan bir oyuncunun gönderilmesi için böyle bir savunma yapmak komedidir. Acaba İnter taraftarı İbrahimoviç için böyle bir yorum yapıyormudur? Veya M.U taraftarı Ronalda için.

Başka bir örnek verelim.
Konu Zapo; “Ben kulübede oturan yabancı oyuncu istemiyorum.”
Eeee Türkiye liginde 8 yabancının sahada aynı anda bulunması gibi bir kural vardı da buna rağmen oynamıyordu , oynatılmıyormuydu? Bu gerçekten efasane bir yorum.

Konu transfer edilecek oyuncular; ”x,y,z gitsin. Yerlerine çift taraflı oynayan yıldız bir oyuncu alınsın” veya buna benzer bir yazı. Böyle durumlarda genellikle hep gönderilecek oyuncular yazılır. Ama nedense hiç gelecek oyuncular yazılmaz. Yazılan isimler için ise transfer ücreti , kulübüyle olan kontratı , kulübün bütçesininin bunu karşılıyıp karşılamayacağı hiç araştırılmaz. Sadece isim yazılır.
Ha birde atlamak olmaz , bu transfer edilecek oyuncunun devamına şöyle bir yazı da eklenir;"Bu oyuncuyu alırsak kesin şampiyonuz."

Ve bunun gibi sayısız örnekler sunabiliriz. Birşeyler yazılıyorsa eğer bunun araştırılıp aktarılması yazılan yazıya ayrı bir güzellik , okunabilme katar. Aksi taktirde internette byte çöplüğünden başka bir anlam ifade etmez.

Şimdi siz dersiniz ki " senin bu tür transfer yorumun yokmu?" Elbette yok. Transfer için araştırma , gözlem gerekir.
Yani bilgi olmadan fikir sahibi olunmaz.

endipnote:
Bu yazdığım örnekler Beşiktaş taraftarından olabilir ama yazılanlar sadece bizim için geçerli değildir. Diğerler kulüplerin taraftarlarıda üzerlerine bi zahmet alınsınlar.
Yok birbirimizden farkımız. -En azından bu konuda-

Hiç yorum yok: