The Bucket List [2007]





Hollywood filmlerini pek sevmem , hatta itici ve saçma bulurum. Bu kadar saçmalığın arasında tabiki kaliteli oyuncularda çıkmıyor değil. Bunlardan ikisi Jack Nickholson ve Morgan Freeman. Jack Nichlson'ın The Shining'da ki oyunculuğu unutulmaz. Morgan Freeman diyince aklıma ilk gelen film ise yine bir efsane olan The Shawshank Redemption. İşte kaliteli bu iki oyuncu 2007 yapımı olup 2008'de vizyona giren Bucket List'de bir araya geliyor.
Filmin konusuna gelirsek eğer ; dostluk , aile ve insanların hayatlarında yapmak isteyip yapamadıkları olaylar üzerine kurgulanmış. Film gerçekten eğlenceli ve duygusal. Böyle iki kaliteli oyuncu biraraya gelince izlememek hata olur. :)
Edward (Jack Nicholson) milayerder , hastahane kolonisi kurmuş olmasına rağmen hayatında mutlu olamamış , aksi mi aksi birisidir. Carter ise ( Morgan Freeman) edward'ın tersine mutlu bir yuvası olan , alçakgönüllü , zeki , oto tamirciliğii yapan sade bir vatandaştır.. Bu iki farklı karakteri ortada buluşturan ise hastalıklarıdır.( Hemda Edward'ın hastahanesi. Farklı bir hastane olsa zaten garip olurdu. ) Edward'a ameliyat olmasına rağmen sonuç pek olumlu değildir. Doktorlar 6 ay ile 1 yıl içerisinde ömür biçerler. Bundan kısa bir süre sonra oda arkadaşı Carter için ise benzer bir haber gelecektir. Bu haberleri almalarının devamında bir akşam Carter eline bir kağıt kalem alarak birşeyler karalamaya başlar. Carter'ın yazdıkları Edward'ın dikkatinden kaçmaz. Carter ne yaptığını sorduğunda üniversite yıllarında prof'lardan birinin rahatlamak için hayatında yapmak istediği ama yapamadıkları şeyleri kağıda yazdığından bahseder ama göstermez. Edward'da vurur kafayı yatar. Edward sabah kalktığında akşamdan Carter'ın karaladığı kağıdın(bucket list) yerde buruşturulmuş şekilde atıldığını görerek okumaya başlar. Bu esnada Carter'da uyanır. Karaladığı kağıdın Edward'ın elinde olduğunu görünce bundan pek hoşnut olmaz ve ufak bir tartışma yaşanmasına rağmen tatlıya bağlanır. Edward kalan bu kısa ömürlerinde ikisininde yapmak istedikleri ama yapamadıkları şeyleri kağıda yazıp seyahate çıkmalarını önerir. Tabiki bütün haracamalar Edward'dan. Bundan sonra iki ihtiyar büyük bir serüvene yelken açarlar... Üç nokta. Çok merak ettiyseniz izleyin. Ben yazmaktan yoruldum. Bi de akşam. Yarın iş var. :)

Hiç yorum yok: