LÖSEV'e gönül verdik




Hafta başında internet üzerinden yaptığımız başvuruya perşembe günü dönüş yapıldı. Cumartesi günü saat 16:00'da yapılacak tanışma toplantısına davet ediliyorduk.Cumartesi günü sevgili dostumla beraber Üsküdar sahilinden motorla karşıya geçip , Levent'e doğru yol aldık. Havanın yağmurlu olması insanın şevkini kırmıyor değil. Hani başka bir iş olsa şu soğuk ve yağmurlu havada çekilmez ya. Lösev'e vardığımızda bizim gibi düşünen , hisseden yaklaşık 30 civarın insan görmek güzeldi. Nerdeyse hepsi genç insanlardı. Sanırım çoğuda üniversite öğrencileriydi. İnsanların özel hayatlarından vakit ayırıp başkaları için birşeyler yapmaya çalışması gerçekten hoş, huzur veren bir duygu. İnsanın içini anlamsız bir mutluluk kaplıyor. Bu tanışma toplantısında iki hanımefendi Lösev'in çalışmaları hakkında katılan gönüllülere derinlemesine bilgiler verdiler. Toplantıda anlatılanlar ve lösemi hastalığı hakkında sizlere kısa bilgiler vermek istiyorum.

Lösemi halkın diliyle anlatmak gerekirse kan kanseri olarak belirtebiliriz. Lösemi yaklaşık 3 yıllık bir tedavi sonucu %90 -91 varan düzeyde tedavi edilebiliyor. Tabiki bu süreçte tedavi masrafları çok yüksek. 150 ile 250 bin Tl arasında bir fatura çıkıyor. Türkiye'de bu hastalığın pençesinde olan insanlarımızın %80 askeri ücretin altı %17 sı ise hiç geliri olmayan insanlar. Lösev istanbul'da ki şubesinde yaklaşık olarak 80 çocuğumuzun ihtiyaçlarını gideriyor. İhtiyaçların içinde eğitimde var tabi. Ayrıca aylık olarak karşılıksız bir şekilde 250TL'lik burs bile veriliyor. Bunun yanında Ankara'da dünyanın ilk bedava ve özel hastanesi Lösante'yi kurmuşlar. Daha insanar için o kadar çok şey yapıyorlar ki. Mesela dünyada bir ilk olan lösemili çocuklar haftasını düzenliyorlar. Bu haftada dünyanın farklı yerlerinden çocuklar birbirleriyle kaynaşıyorlar. Başka, ailelerine meslek bile kazandırıyorlar. Ve bu yardımların büyük bir bölümünü gönüllüler üstleniyor.
Yazıcak o kadar çok şey var ki yazmakla bitmez.

Sizde bi gönül verin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kanserle ilgili son gelismelere yer verdigim henuz gelistirme asamasinda olan bir web sitem var. Arastirma yaparken rasladigim bu yaziniza hem fikirlerinizi almak hem de daha cok insana ulasabilmek icin yorum birakmak istedim. Web sitemi ziyaret edip yorumlarinizi paylasabilirsiniz cok sevinirim. Yayin hayatinizda basarilar dilerim.

Kartal Bafiler dedi ki...

Helal Olsun , Beşiktaşlılık hayatın her alanında,