Keman ve hüzün - Farid Farjad



Sanırım bundan yirmi gün önce almıştık biletleri. Yer Bostancı gösteri merkezi. Konser ise Farid Farjad'ındı. İnternette "Farid Farjad kimdir?" diye arattırsanız muhakkak çok fazla bilgiye ulaşabilirsiniz ama ben yinede tembel insanlarımız için ufak bilgi notu ekleyim. Farid Farjad 1938 , İran doğumlu olup dünyanın önde gelen keman virtüözlerinden birisidir. Bunuda fazlasıyla hak ettiğini cumartesi akşamı gösterdi. O güzelim yazdan kalma İstanbul akşamında öyle bir konser verdi ki insanları büyülü bir dünyanın içindeymiş gibi hissettirdi. Konser hakkında ufak bilgiler de eklemeden geçmeyelim.
Konser iki genç arkadaşın birkaç eserden oluşan piyano , gitar girişiyle başladı. Daha sonra Farid Farhad eşiyle beraber piyano ve keman eşliğinde bir kaç eser seslendirdikten sonra dinlenmeye geçtiler. Tabi bu esnada eşinede iltifatlar etmeyi unutmadı. Sempatik adam vesselam.
Bu ufak arada ise şuanda ismini hatırlayamadığım bir beyefendi piyonada harikalar yarattı. Ben tek başında piyano seven bir insan değilim ama hakkınıda yememek lazım beyefendinin. Piyanonun daha çok tamamlayıcı bir müzik aleti olduğuna inanıyorum. Sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz. Bu ufak piyano resitalinden sonra ise flüt'de eşi , kemanda kendisi ve piyanoda ismini hatırlayamadığım beyefendi ile birlikte üçlü bir grub oluşturarak konsere inanılmaz bir şekilde devam ettiler.
Konser esnasında Türk ezgilerinden bazılarınıda seslendiren ünlü virtüöz konseri mükemmel bir şekilde ve alkışlar arasında bitirdi.
Eğer "arkadaş ben arabeskçiyim bilmem neyim , dinlemem" diyenlerden değilseniz Farid Farjad size müzik adına çok büyük tadlar sunabilir.
Kemanda ki hüzün ise anlatılmaz.

Hiç yorum yok: