Doğum günüm 1 Mayıs

Hükümet belkide bugüne kadar yaptığı en doğru icratı yapıp 1 Mayıs'ı tatil ilan etti. Bir haftadır devam eden restleşmeler bugün beklenilen gerginlikten uzak bir şekilde işçilerin Taksim'e çıkmasıyla mutlu sonlandı.Her ner kadarda sayı açısından baktığımızda yine devletin dediği bir şekilde olmuş olasa da bu bir başlangıçtır ve umarım devamıda gelir. Umarım dememin nedeni ise İstanbul Valisi'sinin miting sonrası yaptığı açıklamada ; “Taksim bu tür kalabalık gösteriler için uygun yer değildir” söylemi. Vali'ye sormak lazım ; yılbaşında eğlence adı altında yaşanan rezillikler esnasında nerdeydiniz? Maçlardan sonra ki yaşananlar. Ya konserler. Sadece işçiyemi yasaktır Taksim meydanı?

Bir çift lafımızda olay çıkaranlara ; herkes özgürce Taksim'e çıkıp bu güzel günü kutlamak istiyor bunu anlıyoruz da çıkamadık diye vatandaşın arabasına , işyerine zarar vermenin açıklaması nedir? Bu mudur hakkını savunmak , bu mudur mücadele anlayışınız? Bu ne tezatlıktır. Ayıptır.

Öğleye doğru Nişantaşı tarafından Taksim'e ana cadde üzerinden gideriz diye düşünmüştük ama yanıldık. Her köşe başında bir bariyer , bir polis. Biz gitmeden önce yaşananların gerginliği , izi hâla duruyordu. Taksim'e gitmek için çok yürümemize , girilmedik sokak bırakmamamıza rağmen başaramayıp mabedin önünde pes ettik. Büfeden iki çay içelim diyip oturmuştuk ki CHP gençlik kollarının Taksim'e gitmek için önümüzden geçmeleriyle bizde hareketlendik. -CHP'yi gördüğüme ilkez bu kadar sevindim- Mabedin yanında bulunan parkta yapılan polis aramasından sonra grup olarak yürüyüşe geçtik. Tam taksim'e girecektik ki bir bariyer daha. Yine mi? Bu esnada sevgili dostum insanların bir kısmının hani şu çin lokantası var ya orada ki ara sokaktan aşağıya aktığını görünce yolumuzu bizde değiştirdik. Sürpriz. Yolun bitiminde girişe izin verilen bir kapı. 31 Yıl sonra Taksim Meydanı'ndayız. Zor oldu ama güzel oldu. Yorukduk ama değdi. Ne güzeldi.

Bir insanın doğum günü kaderine bu kadarmı etki eder be aga?

Yaşasın özgürlük!
Yaşasın emekçinin bayramı!
Yaşasın mücadelemiz!




Hiç yorum yok: