HAKKI'yla Beşiktaşlı olmak

* Ankara’da Harp Okuluyla oynanan maçın ilk yarısı Beşiktaş’ın 3-0 mağlubiyetiyle biter. Soyunma odasında Baba Hakkı haykırıyor:’’bu şekilde devam ederseniz dönüş biletinizi yırtarım, İstanbul’a yürüyerek dönersiniz” bu sözlerin üzerine ikinci yarıda şaha kalkan Beşiktaş maçı 6-3 kazanır. Bir fenomendir Baba Hakkı’sı kartalların!

* Bir maçta kırmızı kartla oyundan atılan sağ bek Cihat önce Baba Hakkı’ya dönerek ‘’çıkayım mı baba?’’ demiş.’’Sen çık Cihat, sen çık’’ der Baba çaresizce.

* Yine bir başka maçta Karagümrük maçında Baba bir pozisyonda çakıyor domi voleyi top ağların çürük yerinden ağları da yırtarak çıkıyor dışarı. Maçın hakemi Müjdat Gezen’in babası Necdet Gezen pozisyonu net göremiyor ve autu gösteriyor. Taraftarlar iyice çileden çıkıyor ve başlıyorlar hakeme sallamaya… Baba hakkı tribünlere sus işareti yapıyor. Tirübünler susmayınca ‘’susmayacaksanız çıkın dışarı’’ diyerek ağırlığını ortaya koyar. Maçı güç bela Beşiktaş Baba Hakkı’nın ve Şükrü Gülesin’in golleri ile 2-0 kazanır. Ama taraftarların öfkesi dinmez. İki bin kişi hakemin çıkmasını bekler. Baba Hakkı Necdet abiye ‘’söyleyin yanıma gelsin’’ der. Necdet Hoca Baba’nın yanına gelir. Biriken kalabalığın arasından birlikte çıkıp giderler.

* Bir Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaşanılan hadiseyi Baba şöyle anlatmaktadır: ‘’Şeref Stadı’nın çamurlu ortamında oynadığımız maçta biz 2-0 öne geçtik. Beşiktaş atakları ardı ardına gelişirken ben Fenerbahçe kaptanının yanına gittim. Arkadaşlarına söyle maça asılsınlar. Bu maçın zevki böyle çıkmaz. Bu kadar insan maçı izlemeye gelmiş. Kendinize çeki düzen verin dedim’’ Burada Baba Hakkı’nın anlatmak istediği, sporun ancak karşılıklı zevk alındığı zaman tadının çıkacağıdır.

* Bozkurt kulübü ile Karagümrük arasında bir maç oynanır. Oyun Halıcıoğlu sahasında yapılacaktı. Bozkurt takımının kalesini zamanın meşhur kalecilerinden Harbiyeli Paşa Sırrı korur. Maç başlamak üzeredir fakat Baba Hakkı ortalıkta yoktur. Maç başladıktan sonra gelir, takım kaptanı Sabahattin geç kalmasına kızarak onu oyuna almaz. Maçın ikinci yarısında Hakkı’nın oynaması için idareciler kaptanı ikna ederler. O gün yarım devre oynayan Baba, Sırrı gibi bir kaleciye tam 6 gol atar. Baba Hakkı’nın şutlarına dayanamayan Sırrı o gün kaleyi terk eder.

Hiç yorum yok: