Bırak tavşanı , şapkayı be hocam!

Genellikle hafta boyunca biri İstanbul'da diğeri İzmir'de olan sevgili dostlarımla sıkı bir mail trafiği yaşarız. Konu bazen geyik olur , bazen ise Beşiktaş. Cuma günkü konumuz ise akşam oynanacak maçın kadrosuydu. Haftaiçi gazetelerde Beşiktaş'ın tek santrafor ile sahaya çıkacağı söylentileri vardı. Ben ise böyle bir sistemin başarısızlıkla sonuçlanacağını savunanlardanım.Bu düşünceler içerisinde Tello oynatılacaksa eğer Cisse'nin kesilip Uğur'un oraya monte edilmesini -keşke Kurtuluş olsaydı-, Cisse oynatılacaksa eğer Tello'nun kesilmesi taraftarıydım. Yani santraforlar Bobo ve Holosko olmalıydı. Çünkü Beşiktaş tek santrafor ne de tek önlibero ile oynayabilecek bir oyuncu yapısına sahip değil.
Akşam oldu 37927 ile buluştuk. Arkadaşın boğazları ağırıyor. Millet maçı barda, resturant'da izler , biz muhalebicide. Aman Allahım düştüğümüz hale bak. Herneyse shaya takımlar çıktığında bende bi hüsran , arkideşte ise doğru kadro söylemleri. İlk 45 dk. birbirimiz yedik. Devre arası oldu , biz hâla anlaşmış değiliz. Tabiki devre arasına kadar takımın çektiği şut sadece bir. Pozisyon yok. Rakip 1-0 önde ve kaçırdıkları iki net pozisyon var. Bazen sinrlendirmek için yaptığını düşünüyorum ya.
İkinci yarı ise benim dediğim geldi Mustafa efendi. Cisse çıktı , Uğur girdi. Erkan çıktı , Holosko girdi. Ne mi oldu? Takımın bir anda benliği değişti. İkinci yarının başlarında bir kaç kontra yememize rağmen ilerleyen dakikalarda baskımızı iyice kurduk. Biri Zapo'nun penaltıdan - böyle bir penaltı olurmu diyenler varmış. Daha nasıl olacak?- diğeri Bobo ve Yusuf'dan olmak üzere son 15. dk maçı çevirip aldık. Yani neymiş? Şapkadan tavşan çıkartmaya çalışmanın anlamı yokmuş hocam!
Beşiktaş taraftarları artık böyle bir heyecan yüküne alıştı. Aksi halde bünyeye ters geliyor. Ama bir gerçek daha var ki bizler artık genç değiliz , elimizde ki kadehle küt diye gideriz.

Kocaeli taraftarlarınıda alkışlamak lazım. Yenik duruma düşene kadar ortalığı bayram yerine çevirdiler. Umarım ligden düşmezler. Yoksa yazık olur.

Bir çift lafımda sevgili dostuma;
Ne oldi? Rengin soldi?

2 yorum:

yürü güneşe dedi ki...

Şekerlim yanlış olmasın biz klasik 4-4-2ciyiz... Hani biz senin hakkını veriyoruz da peki sen Mustafa hocanın, Toraman'ın, Yusuf'un hakkını verebiliyor musun ondan bahset hele:)))

Şekerli dedi ki...

Sen merak etme kardeşim. Biz hakkını veririz adamların. Ama kalkıpta ben yaptım oldu zihniyetine de karşıyız.