Cehalet

Toplum olarak vurdum duymazlığımızın yanında bize birşey olmaz düşüncesi başımıza çok işler açmış olmasına rağmen huyumuzdan vazgeçmiyoruz. Bu kötü karakterimize çok farklı konularla çok sayıda örnekler verebiliriz. Tam olarak yerini hatırlayamasam da kısa süre önce birçok kişinin hayatını kaybettiği bir olay vardı. Bu olayda ses bombası patlatılmış , daha sonra ise meraklı insanlarımızın olay yerinde toplanmasından kısa süre sonra başka bir bomba daha patlatılmıştı. Işığa gelen pırpırlar gibiyiz. O kadar düşüncesiz , cahiliz ki!
Dün ise Bostancı'da bir örgüt evine operasyon düzenlendi. Yaşananlar ise cahilliğin, tedbirsizliğin, iş bilmemezliğin örnekleri ile doluydu. Olay yerinde polis hiçbir güvenlik önlemi almamış, gazeteciler , kameramanlar, muhabirler, polisler, vatandaşlar ortada fink atıyordu. Oradaki militan siz olsanız ve üstüne üstlük kör olsanız boşa sıkma şansınız olmaz. Bu nasıl bir cehalettir. Bu nasıl bir rezilliktir. Yaşananların sonu? Facia. İki hayatını kaybeden insan , 8'de yaralı. Ölenlerden biri 16 yaşında bir genç. Yaralananlardan birisi kameraman.
Özellikle kameramanın vurulma anı ekranlara yansıtıldığında izleyenler ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklar.

Bu kadarmı cahil olunur. İnsaf...

1 yorum:

taksim dedi ki...

Bu evrende iki tane dünya olduğuna inanıyorum. Bir tanesi Türkiye, diğeri Türkiyenin dışında kalan bölüm..
Bizim gibi öküzü/molozu/kafasızı/aptalı/görgüsüzü yok.. Irkçılığın bir çeşidi belki bu kendi ülkem için söylediklerim ama, gördüklerim başka bir yorum yapmama izin vermiyor. Bu nedir arkadaş ya..